Kysané zelí - Jihočeská zelenina

přeskočit navigaci / na obsah

Obsah:

Kysané zelí

Kysané zelí se řadí mezi nejstarší trvanlivé potraviny a patří k základnímu sortimentu Jihočeské zeleniny a.s., která zachovává tradiční způsob jeho výroby tak, aby neztrácelo na své kvalitě. Na jejím zachování se podílí i fakt, že zelí je zpracováváno ve sklepních prostorách. Důkazem, že se jedná opravdu o kvalitní výrobek, se stalo i ocenění od Zelinářské unie Čech a Moravy čestným uznáním.

Kysané zelí by mělo patřit do našich jídelníčků, protože je zdraví velmi prospěšné. Obsahuje především vitamíny B a C, dále minerály jako draslík či hořčík. Díky svému složení podporuje tvorbu krve a hormonů. Je rovněž dobré jako prevence proti únavě, stresu a zároveň zlepšuje obranyschopnost organismu. Kysané zelí bývá vyhledávanou potravinou v období chřipek, protože aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím. Další jeho předností je minimální množství tuku a nízký obsah kalorií. Jeho konzumace podporuje trávení a pomáhá odvádět škodlivé látky z těla, což jen utvrzuje v nepostradatelnosti kysaného zelí pro lidský organismus.

Kysané zelí bílé

Název výrobku Druhové složení Balení Trvanlivost
Kysané zelí (sáček)   0,5 kg 90 dní
Kysané zelí (vakuový sáček)   5 kg 20 dní
Kysané zelí (vědro)   9 kg 20 dní
Kysané zelí (vanička)   13 kg 20 dní