Doplňující informace:
Obsah:
Marinovaná zelenina
Jaké jsou přednosti marinované zeleniny? Je to především v její mikrobiologické kvalitě a v neposlední řadě také v zachování chuti. Další velkou výhodou je fakt, že marinovaná zelenina vydrží (podle druhu) několik týdnů až měsíců.
Marinovaná zelenina je výborným pomocníkem při výrobě lahůdkářských a rybích výrobků.
Nejčastěji používaná je marinovaná cibule, která je bezpochyby neodmyslitelnou součástí právě těchto produktů. Kvalita cibule se okamžitě pozná. Jak je z praxe známo, tak pokud je cibule špatně opracovaná, může konečný výrobek znehodnotit (hořká chuť, zhoršení vzhledu, mikrobiologické poškození...). Tím, že cibuli upravíme marinováním, zajistíme její barevnou stálost, typickou křupavost a zároveň omezíme čpavost a potlačíme mikrobiologické bujení. Aby se snížila kyselost chuti, je možno přidat do nálevu náhradní sladidlo.
Kromě cibule je možné od Jihočeské zeleniny a.s. ochutnat i marinovanou brokolici, zelí... Na přání zákazníka je možno sortiment marinované zeleniny rozšířit.
Marinovaná zelenina
Název výrobku | Druhové složení | Balení | Trvanlivost |
Cibule marinovaná kostičky 9x9 mm | vhodné pro výrobny lahůdek a masný průmysl... | 5 kg, 14 kg | 60 dní |
---|---|---|---|
Cibule marinovaná plátky | vhodné pro výrobny lahůdek a masný průmysl... | 5 kg, 14 kg | 60 dní |
Brokolice marinovaná | vhodné pro výrobny lahůdek na pomazánky... | 4 kg, 14 kg | 60 dní |
Směs na salát coleslaw | zelí bílé, mrkev, cibule | 5 kg, 14 kg | 30 dní |