Marinovaná zelenina - Jihočeská zelenina

přeskočit navigaci / na obsah

Obsah:

Marinovaná zelenina

Jaké jsou přednosti marinované zeleniny? Je to především v její mikrobiologické kvalitě a v neposlední řadě také v zachování chuti. Další velkou výhodou je fakt, že marinovaná zelenina vydrží (podle druhu) několik týdnů až měsíců.

Marinovaná zelenina je výborným pomocníkem při výrobě lahůdkářských a rybích výrobků.

Nejčastěji používaná je marinovaná cibule, která je bezpochyby neodmyslitelnou součástí právě těchto produktů. Kvalita cibule se okamžitě pozná. Jak je z praxe známo, tak pokud je cibule špatně opracovaná, může konečný výrobek znehodnotit (hořká chuť, zhoršení vzhledu, mikrobiologické poškození...). Tím, že cibuli upravíme marinováním, zajistíme její barevnou stálost, typickou křupavost a zároveň omezíme čpavost a potlačíme mikrobiologické bujení. Aby se snížila kyselost chuti, je možno přidat do nálevu náhradní sladidlo.

Kromě cibule je možné od Jihočeské zeleniny a.s. ochutnat i marinovanou brokolici, zelí... Na přání zákazníka je možno sortiment marinované zeleniny rozšířit.

Marinovaná zelenina

Název výrobku Druhové složení Balení Trvanlivost
Cibule marinovaná kostičky 9x9 mm vhodné pro výrobny lahůdek a masný průmysl... 5 kg, 14 kg 60 dní
Cibule marinovaná plátky vhodné pro výrobny lahůdek a masný průmysl... 5 kg, 14 kg 60 dní
Brokolice marinovaná vhodné pro výrobny lahůdek na pomazánky... 4 kg, 14 kg 60 dní
Směs na salát coleslaw zelí bílé, mrkev, cibule 5 kg, 14 kg 30 dní